2022-2023 Eğitim-Öğretim Dönemi Kısmi Zamanlı Öğrenci Alım İlanı

26 Ekim 2022 Çarşamba

Değerli Öğrenciler,

Yükseköğretim Kurumları Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma Usul ve Esasları çerçevesinde 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında, ekli listede yer alan birimlerde kısmi zamanlı olarak çalıştırılmak üzere öğrenciler işe alınacaktır.

Başvuru Tarihleri / Yeri:
26 Ekim-03 Kasım 2022 tarihleri arasında kontenjan ayrılan birimlere şahsen yapılacaktır. (Yalnız bir birime başvuru yapılabilir.)

Başvuru İçin Gerekli Belgeler:
Kısmi Zamanlı Öğrenci Başvuru Formu
Öğrenci Kimlik Fotokopisi veya Öğrenci Belgesi
Sosyal Güvenlik Kurumu Tescil Kaydı Belgesi
Anne / Babanın Vukuatlı Aile Nüfus Kayıt Örneği
Ailenin Gelirini Gösterir Belge / Maaş Bordrosu (Geliri olmayanlar için SGK Hizmet Dökümü)
Engel Durum Belgesi (Engel Durumu Olan Öğrenciler)
Şehit / Gazi Yakınlık Derecesini Gösterir Belge (Şehit / Gazi Yakını Olan Öğrenciler)
Deprem, Sel Gibi Doğal Afetlerde Zarar Gördüğünü Gösterir Belge (Zarar Görmüş Olan Öğrenciler)

Çalışma Süreleri ve Ücretleri:
Kısmi zamanlı öğrenciler günlük en fazla 5, haftalık en fazla 15 saat çalışabilirler.
2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı için Üniversitemiz Yönetim Kurulunca belirlenen 1 saatlik çalışma ücreti 14,00 TL’dir.

Başvuruda Aranacak Genel Şartlar:
  • Tezsiz yüksek lisans öğrencisi ve özel öğrenci hariç olmak üzere, çalıştırılacağı yükseköğretim kurumunun kayıtlı öğrencisi olmak,
  • Disiplin cezası almamış olmak,
  • Yetim maaşı ve nafaka dışında, asgari ücret düzeyinde gelire sahip olmamak,
  • Kısmi zamanlı çalıştırılan öğrenci ile yükseköğretim kurumu arasında yapılan sözleşmeye aykırılık nedeniyle sözleşmesi feshedilmemiş olmak,
  • Çalıştırılacak iş için yeterli bilgi, beceri ve yeteneğe sahip olmak,
  • Kayıt donduran öğrenci ve yabancı uyruklu öğrenci olmamak,
  • Normal eğitim-öğretim süresi içerisinde öğrenim görüyor olmak.

• Deprem, sel gibi doğal afetlerden zarar gördüğünü, şehit ve gazi çocuğu olduğunu belgeleyen öğrenciler ile engelli öğrencilerden normal eğitim-öğretim süresi içinde okuyor olmak, yabancı uyruklu öğrenci olmamak ve disiplin cezası almamış olmak dışında yukarıdaki şartlar aranmaz.

• Başvuru için gerekli özel şartlar ekli listede belirtilmiştir.

Not :
  • Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler, kısmi zamanlı olarak çalışmaya hak kazansalar dahi işe girişleri yapılmayacaktır.
  • Öğrenciler sadece bir birime başvuruda bulunabilir. Birden fazla birime başvuruda bulunan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.
  • Yemek bursundan yararlanan öğrenciler aynı zamanda Kısmi Zamanlı Öğrenci olarak çalışmak için başvuramaz.

Ekler: